nedelja, 10. junij 2012

Zakaj boste spodnje perilo rajši kupovali v spletni trgovini kot v klasični trgovini s spodnjim perilom?

Mogoče se s tem ne boste strinjali, še posebej, če ste lastnik kakšnega butika. In verjetno bi dejali, da takšni kupci "kupujejo samo poceni robo" ali da ne podpirate manjših trgovinic...

Ampak, če razmislite, se boste verjetno strinjali, da obstajajo vsaj 3 razlogi, zakaj je spodnje perilo ugodnejše nakupovati v spletni trgovini:

- služba za stranke
- izbira in cena
- politika vračanja izdelkov

Prav vsak se s tem mnenjem ne bo strinjal, zato le napišite vaš komentar. Mogoče še nekaj dejstev, ki govorijo v prid temu mnenju:

- pri nakupu v butiku je stranka bolj izpostavljena pritisku, da mora nekaj kupiti, če je že tam. Še posebej, če ste po značaju oseba, ki težko odreče. Prodajalec mora najti ravno pravšnjo mešanico "ne dihaj mi za vrat" in "ali tu sploh kdo streže"

Na spletu je za odhod potreben samo klik, brez pojasnjevanja ...

-  za nakup v butiku potrebujete dosti več časa, poleg tega je potrebno priti do trgovine. Kar ni najbolj ugodno za tiste, ki so bolj oddaljeni.

-  spletna trgovina vedno enako "prijazno" in na enak način nagovori prav vsako stranko, kar ni ravno pravilo pri nakupu, kjer potrebujete pomoč prodajalke. Še posebej v dnevih, ko je veliko kupcev, odprtih škatel, prodajalke pa od nikoder..

- prodajalke vam včasih poskušajo prodati tudi perilo, ki vam ne ustreza po velikosti ali se v njem ne počutite ravno najboljše.

- online trgovine imajo lahko manjše zaloge, zato lahko ponudijo tudi bolj mejne velikosti perila, ki jih ne moremo najti prav pogosto v klasičnih trgovinah.

- nekatere spletne trgovine imajo izredno veliko ponudbo različnih blagovnih znamk.

- klasične trgovine se ponavadi osredotočijo samo na prodajo znanih blagovnih znamk, ki se bolj sigurno prodajajo. Na ta način stranke nikoli ne morejo kupiti manjših, manj znanih blagovnih znamk.

- nekatere klasične trgovine ne odobravajo vračila izdelkov ( po zakonu jim tega ni treba, medtem ko morajo spletne trgovine to izvajati 100% ), kar bi lahko pomenilo tudi to, da niso ravno prepričani v kakovost izdelkov. In ta občutek se lahko prenese tudi na kupca.

-  v spletno trgovino se stranka vrača brez kakršne koli slabe vesti, če ni kupila ničesar. Poskusite to v klasični trgovini in delite z nami, kako se je prodajalec obnašal do vas po recimo petem obisku brez nakupa?

Za konec še nekaj fotografij lepega spodnjega perila..












DEDRA - Spletna trgovina ženskega spodnjega perila
Spletna trgovina ženskega spodnjega perila